Härlig helg med underbara tjejer!

Såklart hade vi en bra helg vi tjejer och är nu åter i vardagen. Tänkte skriva lite mer om spa helgen senare när jag har mer tid.

I morgon börjar min praktik och det ska bli kul att göra annan på dagarna. Barnen är åter på dagis och jag har i dag varit på Utvecklingssamtal med Leo för hans fröken slutar i dag. Leo är nu stora killen som sköter allt exemplariskt och det är ju skönt att höra. Han börjar nere på Fjärilen den 14/8 på avd Blåvinge och vips blir han jättestor! Ska på informationsmöte den 16 april och kika lite på lokalerna.

I dag har även Ronjas nya fodervärd varit här och vi har skrivit kontrakt, Sara som hon heter verkar vara en jätteduktig tjej så det ska nog bli bra.

Nu är det dax att hämta busungarna fr dagis.

Kramis

Lössläppta kvigor på grönbete

Ja så känner jag och mina vänner LS och T oss just nu för om ynka 3,5 timme så styr vi kosan mot okända mål..
Nja okänt och okänt är det förstås inte, vi vet ju vart vi ska, närmare bestämt til Lundsbrunns kurort och vila upp oss i några dagar. Det ska bli en upplevelse utöver det vanliga att bara kunna njuta av middagen i lugn och ro, för att inte tala om sömnen. Jag hoppas bara att inte L snarkar......
Helgen går i chokladens tecken så vi ska få chokladmassage och gå på chokladprovning och även maten ska vara inspirerad av choklad.

Det hela blir ett spännande äventyr för trötta småbarnsmammor som vi, inte ofta vi kommer utanför dörren alla 4 samtidigt!

Hörs efter vår fantastiska helg!!!

Kramis

Host host

Här hemma hostas det för fullt just nu. Jag o barnen turas om att låta mest och högst..
I går hade Leo 39 graders feber och Hugo hade nyss 38,2 så han är sådär lite lagom gnällig om vart annat, mysigt!!!!
Själv har jag ett tryck över bröstet, något jag brukar få när jag hostar o är lite täppt. Men jag är säker på att alla sjukdomstecken är som bortblåsta i morgon då det bär av mot nya äventyr! Jippie!!

Dax att försöka få i killarna lite lunch, färdiga pizzor, lat får man vara ibland eller hur???

Kramis

Praktik

Har glömt att skriva att fr om 1 april kommer jag att ha arbetspraktik/arbetsträna på Sundbyholms travskola. Ska bli roligt att träffa lite folk.
Barnen får då vara längre på dagis och det känner jag behövs då de har chansen att komma in lite bättre i barngruppen. Som det är nu är de där 15 tim/v. 5 tim tis-tors och är ute o leker, går in och äter. Hugo sover till ett och de leker en liten stund inna jag hämtar dem vid två.
Jag ska ha halvtid i början så det blir inga stora förändringar nu direkt.

Kramis

Nya gardiner och kuddar

Nu har jag äntligen införskaffat nya gardiner till köket, det blev inga lila eller gröna utan de snygga blå/vit randiga hissgardinerna från Åhlens med matchande kuddar till så nu är jag fattigare men köket så mycket snyggare!








Jag är inte någon super fotograf direkt men så ser det ut på ett ungefär.

Kramis

Örebro

Barnens farfar fyllde år i lördags så då bar det av till Örebro. På vägen stannade vi och bytte en hissgardin och tittade på bilar, J´s nya stora intresse!
I Örebro var det livat och barnen fick leka med sin kusin Albin och pappa J´s kusin Jennie. Albin är 1 år och Jennie 3 så det var full rulle kan man säga.
Vi andra åt god mat och snackade strunt. Sen sov vi kavr där och på söndagen passade barnen på att bada i deras badkar, de fullkomligt älskade det! Så kära J, nu vill vi ha badkar!

När vi kom hem var J hurtig och ville klippa häcken i snöslasket så efter lite övertalning gick hela familjen ut och krattade och lekte.


Tack!

Leo & Hugo vill tacka Jimmys systrar Jenny & Jessica för de fina presenterna de fick! Leo bara älskar sitt carshalsband och Hugo leker att "adresslappen" är en bil och kör omkring med den.
TACK!


han vill ha halsbandet jämt på sig!


Hugo kör med blixten.

Tack, ni behöver verkligen inte köpa åt mina barn, ni är alldeles för gulliga!

Utmanad

Jag är utmanad av Melkers mamma och då ska man skriva 8 sanningar om en själv..

1. Malin är morgontrött och kvällstrött
2. Jag kan ha ett jävla humör så passa er!
3. Jag brukar fuska och ge barnen godis mitt i veckorna om det är något speciellt.
4.jag har svårt att sova, ligger ofta och funderar på saker o ting och får de mest brillianta idérna efter kl 24.00
5. Jag brukar låta barnen äta frukost framför tv ibland när de inte har dagis dag.
6. Är inte så orolig som J är utan låter barnen hoppa och fara och klättra på det mesta (nästan)
7. Är lite lat när det gäller träning men har man väl kommit iväg är det jätteroligt oftast
8Jag är alldeles för mån om att andra ska ha det bra så att jag glömmer bort mig själv ibland.

Inte så roliga sanningar men alltid något!

Jag väljer att utmana Sonia (hon behöver uppdatera sin blogg lite nu) och Camilla.

Kram på er!

Äntligen!!

Äntligen har Leo lättat på sin börda. Efter 2,5 tim på barn avd på sjukhuset kom de och sa att tyvärr hinner vi inte ta hand om er i dag. Gå till akuten istället!
Nähe, varför kunde ni inte sagt det några timmar tidigare??
Som tur var träffade jag en kompis mamma som är sjuksköterska som sa" Gå och köp Microlax".
Sagt och gjort och det hela försvann på mindre än 5 min! Här har stackars Leo gått i 1,5 vecka utan att få ut det och så fanns det nåt så enkelt som Microlax. Aldrig har någon sagt till mig att prova det och framförallt varför berättade de inte det när jag pratade med dem i telefon vid lunch?? Nä de sa kom hit så fixar vi det.
Köpte på mig en ny flaska Lactolose (?) så nu sjutton ska det bli ordning på magen, han kan ju inte gå och hålla sig i över en vecka.
Varför varför kan de inte bara berätta nåt så enkelt? Förstår att man inte ska använda det titt som tätt men denna gång var det verkligen problematiskt så de borde ha förelsagit det inna jag skulle åka dit på deras jourtid.

Jaja, du är det iaf bra för denna gång.

kramis


Linedance

Det blev dans i går men bara för mig och syster yster. Mamma är/var magsjuk och Nea hade ont i huvudet/migrän. Och snälla pappa hann med och busade med killarna en timme innan J kom hem. TACK!

vi lärde oss en ny dans och nu snurrar det verkligen i skallen men det är kul. Den nya dansen var riktigt rolig men lite svår man ska göra nåt mysko med fötterna.
Vem vet, jag kanske ska ha uppvisning för er nångång??

Kramis

Vuxentid + shopping

Helgen som varit har bjudit på mkt egentid bara jag o J. Härligt!
Fast först var J på killkväll på fredagen, sen hade jag "tjejshopping" med syster yster & Lotta. tack för att ni ville följa med mig. Därefter kom J´s föräldrar och tog hand om barnen medans jag o J var ute och åt på en thai restaurang med våra grannar, jättegott och skönt. Efter maten gick vi även till Bisop arms och snackade strunt.
På söndagen åkte jag o J till Tuna Park en snabbis själva och handlade mat, så vi har verkligen haft det bra.
Tack alla för all hjälp!!

I dag sorterar vi tvätt och ska sen gå ut o busa efter lunchen. Sen hoppas jag på en barnvakt så jag kan åka på linedancen i dag, men mamma är visst magsjuk och Jimmy o pappa jobbar samt J så jag tror det kan bli taigt då de troligtvis inte hinner hem till 17.
Kvar finns då min bror men jag tror inte han vill ta hand om en 10 månaders, en 2,5 åring och en 4 åring......

Kramis

Söta barn

Först o främst vill vi tacka mormor och morfar för att de kom och åt hos oss och busade med killarna. J är på killkväll, hoppas han har roligt!
Sen vill jag visa er hur otroligt söta barn vi har (om jag får säga det själv iaf...)



De leker med några vintermössor och min resväska när jag skulle packa inför kursen.




Leo gör lite konstig grimas men han ska alltid göra nåt konstigt på korten, undra vem han brås på???

Dax att strax kolla på Samanta och sen försöka sova. kan aldrig sova när jag vet att J kommer hem någongång framåt småtimmarna. Jag vill passa på o tacka söta snälla Jimmy som hämtar en lätt berusad man i kväll....

Kramis

Min lilla pojke

Hugo är mammas lilla pojke men också den busigaste av dem. I dag låste han in sig på toaletten, snacka om att jag blev livrädd. Han var säkert bara inne i 5 min men kändes som en kvart minst. Fick honom iaf att hämta pallen och sen efter en stund låste han upp dörren, som numera har en handduk på kanten så den inte går att stänga alls.
Vårat handtag sitter löst också och tänk om det hade ramlat bort...Men Hugo bara skrattade när han kom ut. Puh..

Annars är barnens roligaste leksak just nu vår tvättkorg!





Hugo kryper ofta in och vill att man ska stänga. I dag lyckades han lura in sin bror, dessutom med huvudet först.

Kram kram

Fredagsmys med killarna

I dag ska J på killkväll så jag o killarna är själva hela dagen men framåt kvällen kommer deras mormor o morfar och äter middag. Tror inte killarna har träffat morfar på över 2 veckor pga sjukdomar, och det är länge för att vara morfar då mormor o morfar bor 2 min härifrån.
Min mamma har varit barnvakt 2 grr denna vecka pga sjukhusbesök för min del men nu dröjer det 4 veckor till nästa gång, skönt!
I dag har vi tvättat 3 maskiner, dammsugit gillestugan, åkt pulka (så gott det går) och busar och de har lekt rätt bra men när de rycker ihop gör dem de ordentligt!

Nu ska vi leka med lego en stund innan vi ska börja med maten, det tar lite långre tid med två små kockar, de älskar att hjälpa till med maten och baka vill de göra ofta men problemet är att jag bakar aldrig och Leo tjatar att han vill baka..
Deras farmor o farfar kommer i morgon em så de kanske kan baka lite med dem.

Kram så länge

Droppi dropp

I dag har jag fått remicadebeh nr 2 och det gick superbra. Första halvtimmen lyssnade jag när en dam babblade på om allt och ingenting. Sen kollade jag på 7 miljonärer som J laddat in i ipoden och därefter lyssnade jag på alla melodifestivalslåtarna. Så nu kan jag alla utantill...
Vid 13.20 var jag klar och åkte sen till Sveaplan och handlade lite mjölk o bröd. Kom hem lagom tills mamma, Elin & Jimmy hämtade barnen på dagis.
Följde med till mamma och åt god lunch, lax och klyftpotatis, jättegott! Sen var vi där länge och barnen lekte. De leker så bra när de är borta och det finns "nya" leksaker. jag följde även med syster o Jimmy till stallet för att ta in hästarna.

Sen syndade vi och J kom hem med pizza, men den var inte god alls, ska aldrig mer äta pizza......

Är även lite irriterad och vrong så det är bäst jag äntrar sängen snart....

Kram o godnatt

Pappersarbete

har just hjälpt mamma med lite pappersarbete och ska nu börja med bokföringen, men jag bara skjuter upp den men den måste göras så lika bra att börja NU..

Får jobba med den i två timmar så får jag lite surftid en halvtimme innan barnen ska hämtas. Sätt igång...

kramis


Borta bra men hemma bäst

Jaha då är kursen avslutat och det var en bra kurs men det bästa av allt var nog att få umgås med mamma och syster yster lite mer. Trots snarkningar och prat i sömnen....

Väl hemma har J mixtrat med det trådlösa internet och lite annat så inget nät fungerade förrens i morse, man blir helt ställd och ska helt plötsligt kontrollera en massa saker på nätet.

I går var det måndag vilket betyder linedance. Det är faktiskt riktgt roligt och vi ha nu lärt oss 6 danser på 5 tillfällen. Jag har bara varit där 3 gånger vilket betyder att jag måste vara supersmart eller hur?? Nja inte riktigt och det är lätt att danserna blandas ihop, men kul är det!

Annars har jag suttit över en timme i kö för blodprovstagning, ätit lunch med snygga och gulliga Lotta, handlat kläder åt Leo sm växer och behöver 104 på byxor. jag har även gjort spirometri (?) astma prov, men jag hade troligtvis inte astma, det var ju skönt att höra men samtidigt hade det varit bra då man fått nån medicin mot besvären.

På torsdag är det dags för remicade-beh igen och denna gång är det en baggis, nu har jag ju gjort det en gång. Ska ta med mig en film så jag slipper glo på nån gammal såpa på tv...

Nähe dags att göra lite nytta innan sängen väntar.

Kramis

Kurs med Kurt

Jaha då har vi avklarat första dagen på kursen. Den är rätt svår och djupgående men det är bara att plugga. Vi kommer att ha 4 kurstillfällen under året och sen slutprov i nov, så det är ingen glidarkurs precis.

Tågresan gick bra och allt har gått i ett med korta  korta pauser mellan varje pass. Märks att man inte är van att sitta i skolbänken.
Har avnjutit både lunch och middag utan en massa kladd och gnäll och även kollat på let´s dance i lugn och ro. Men klart man saknar barnen, det är väldigt tomt och framförallt tyst!

Vi, jag, mamma och syrran sover i ett familjerum och jag sover i en våningssäng man fäller ner fr väggen, så lite barnkänsla har jag.

Tror dock inte jag kan sova hela natten trots jag har chansen, man vaknar ändå av vana, om jag inte vaknar av mammas snarkningar...

Har surfat runt lite och hittad en sida om nattskräck och det stämmer bra på Leo. Fast nu var det ett tag sen han hade sina attacker.

Ska glo lite på tv tills Samanta börjar och sen sova efter det.

Kram kram

Tröttsamt

Det är frustrerande att barnen aldrig blir friska, trots handdesinfektion och allt..
I dag är Hugo lös i magen, det riktigt rinner men i övrigt mår de bra. Men de vägrar äta. leo åt en tallrik fil i morse och Hugo en macka, that´s it.
Vet inte vad jag ska locka med för mat för att de ska äta.

I dag skulle jag gått på rekryteringsmässan men eftersom barnen är sjuka och jag inte ville smitta ner någon barnvakt avstod jag. Men Camilla var där och hon lät meddelat att det var sämre än i höstas, tråkigt när de väl anordnas något.

I dag har vi faktiskt varit ute och lekt i lekparken, barnen gungade och åkte rutchkana en timme innan vi gick hem igen. Skönt då vi knappt varit utanför dörren sen i söndags.

Nu kommer Hugo och vill leka, han har tröttnat på brorsans sällskap. Hugo säger aldrig Leo utan enbart "Brorsan", det låter så himla gulligt!

Ska även packa inför kommande utbildning i Åby, Mölndal. Konstigt att vara utan barnen i flera dagar.

Kram

Piggare barn

I dag är Leo lite piggare men han vill inte äta nåt.
Vi har hämtat in lite leksaker fr altanen så de har lite nytt att leka med.





Så kul när de leker tillsammans och man blir alldeles varm i hjärtat då.

Kram fr sjukstugan

Årets första grillning

I dag har vi grillat för första gången i år, J idé så klart men det var mysigt. Karré med klyftpotatis, tzatziki och sallad, en riktig sommarmåltid!
Fast jag gillar inte karré, det är smkt senor och fett i men det var ändå gott och gav en längtan till vår och sommar...

Annars händer inte så mkt här, Leo har inte ätit något på hela dagen och så har han feber nu på em/kväll men han har druckit lite saft.
I morgon börjar J jobba igen och barnen får vara hemma ons-tors, jag ska försöka få en barnvakt så jag kan smita någon timme till Rekryteringsmässan på torsdag em. Sen hoppas jag att ingen spyr eller blir lös i magen mer så de kan gå på fredag då jag ska åka till Åby. Annars får J vabba då. Sånt är livet!

Nu ska Hugo bada, han 'r en riktig lortgris!

Kram kram

Leo´s tur

Att få denna konstiga sjuka, hur ska detta sluta??! Bara jag kvar nu...

Väldigt konstig magsjuka

Hugo har varit bra sedan ons kväll ända tills i går vid lunch då han var lös i magen och sen i går kväll spydde han. Sambo J hade ju feber och lite orolig i magen i fredags och sen bra. Även han kramade toastolen på söndagsmorgonen.
Jag har känt mig trött och gnällig och inte alls på humör men inget mer och inte Leo heller.
Så barnen får vara hemma i morgon oxå sen hoppas jag att de kan gå på onsdag för jag ska ju få min medicin och på torsdag är det rekryteringsmässan och på fredag åker jag på utbildning, ska bli travskoleinstruktör!

RSS 2.0