framtiden räddad

Hej på er!

I går kom beskedet att travskolan får en del av pengarna de sökt i en stor satsning som STC gör. Pengarna Sundbyholms Travskola får ska användas till att anställa någon på 75% i ett år. Denna någon kan troligtvis bli jag.
Känns så skönt att veta att jag nästan med all säkerhet har min framtid säkrad i ett år framöver.

Men det gäller att ligga i om jag ska få några elever tills hösten. Måste ut med information om vilka kurser som ska börja i höst. Men det kommer att bli jättekul att få chansen att starta upp travskolan mer kontinuerligt och jag hoppas inte eleverna sviker mig.
Så alla ni som känner någon som är intresserad av hästar, tveka inte att anmäla barn och ungdomar till travskolans kurser i höst.

Den här sommaren kommer att bli bra!!

ohh vad jag längtar

Jag längtar efter semester med husvagnen samt efter en utlandsresa i vinter. Det först nämda blir verklighet om cirkus 2 veckor och jag kan nästan garantera att det fina vädret är bort blåst tills dess men förhoppningsvis har det blåst dit vi ska.
Det sist nämda blir nog inte verklighet alls i år utan troligare nästa vinter.

I sommar ska vi till Halmstad med Fam CC, sen hoppas jag på en snabb tripp till Gekås Ullared, därefter till Lysekil och hälsa på barnens farmor & farfar och därefter en vecka med Fam Gunnarsson på Daftö.
Därifrån tar vi oss hem i sakta mak och hoppas kunna hälsa på E,J & M samt några andra kompisar till Johan.

Innan och efter trippen blir det några dagar hemma med fixandet utav trapp till altan och förhoppningsvis ett räcke. Vi ska hälsa på hos Fam T i S-näs och troligtvis säga Hej till våra andra kompisar oxå.

Är lite tråkigt att ha rutten bestämd redan nu men Daftö var nästan fullbokat och Halmstad är fullbokat så där får vi lita på turen. Ullared har Johan lovat att vi ska besöka varje år eftersom jag gick med på att köpa husvagn!! Fast jag vet inte det där om varje år men vi får väll se.

Nu ska jag hänga lite tvätt innan jag ska hämta barnen för att sen bege oss till Axels kalas.

Ha en skön dag!

Ringen beställd

Jusst ja, jag har hunnit med att beställa ringen oxå och klänningen kommer senast nästa vecka. Här börjar det hända grejer. Nu är det tårtan jag ska ta tag i och bröllopsnatten, vart ska den tillbringas?? Får Johan välja blir det i husvagnen förstås men tur att jag har ett finger med i spelet...

Midsommar

Firades med andra husvagnstokiga eller bara tokiga vänner, totalt 10 vuxna och 10 barn. Helgen flöt perfekt utan minsta bråk mellan barnen, alla hittade "sin" kompis utom de älsta killarna som hittade ett flertal tjejer istället.
Själva campingen  Läppe camping är jättemysig och lagom stor. De anordnade fiskdam, skattjakt, ansiktsmålning, tipspromenad med femkamp utöver de traditionella midsommar aktiviteterna så som att klä stången och dansa. Gratis glass och korv bjöds det på oxå.
Själva vädret var också bra och sällskapet trevligt så vi har inget att klaga på, möjligtvis att vi var tvungna att åka hem då vädret var som finast.
Som vanligt har jag inga bilder i min kamera eller dator utan Johan har dem i sin och där kommer jag inte åt dem, så jag får återkomma med fina bilder.

I morgon

Bär det av mot Läppe camping för midsommarfirande. Vi är 5 familjer som ska trängas i 4 husvagnar, totalt 10 vuxna och 10 barn, tjohooo vad livat!
Det kommer att bli superkul!
Vi åker vid lunch strax efter att barnen dansat kring stången på dagis. Både barnen och vi längtar.

Trevlig midsommar!

Brudklänningen beställd

Äntligen har jag beställt min brudklänning så om en månad cirka borde den komma hem till mig, blir perfekt innan vi åker på semester. Johan & jag har som mål att ha det mesta klart innan vi drar iväg med husvagnen. Så nu ska jag fixa ring och tårta så är vi sttrax klara med alla stora saker.
En stor sten har fallit från mitt hjärta i och med beställning av klänningen.

Grattis Melker & Tilde

Melker fyller 1 år i dag och Tilde 1 år den 16:e men ska ha kalas i morgon.
Leo & Hugo säger grattis till er båda!

Regn =städ och fixardag

Bra att det regnade i dag för då fick jag äntligen arslet ur och dammsög och torkade golvet på övervåningen. Var väldigt välbehövligt. Detta efter att jag och Leo haft sovmorgon till 9.30, otroligt skönt!
Johan däremot var tidigt uppe med Hugo och de var iväg o hämtade vedklyven och sen har Johan stått där nästan hela dagen, med undantag för 1,5 timme då jag tvingade honom iväg till affären.
Sen nu på kvällen har min bror och Max varit här och ätit. Max tycker att hans kusiner är lite tokiga och tittar lite avvaktande på dem. Faster är också rätt läskig, särskilt om inte pappa är i närheten. För att inte tala om farbror Johan han är bara för hemsk..

Nåja detta ändras nog med tiden och han kommer snart att avguda sina kusiner och förhoppningsvis gilla sin faster lite oxå. Trots att vi bor nära varandra så ses vi inte allt för ofta tyvärr.

Och på tal om nära så har nu mamma o pappa lämnat ifrån sig nycklarna till huset här i samhället och de nya ägarna håller på att flytta in. De är i vår ålder och verkar trevliga, har träffat dem några gånger så det blir roligt med lite nya bekantskaper.

Om inte barnen somnar inom en kvart (ja jag vet att vi är slarviga med tiderna MEN det är lördag..) ska jag ta över för Johan ska gå till grannen och sätta upp deras förtält, de har köpt ett vintertält som de vill veta hur det ser ut.
Fast egentligen tycker J & D bara att det är mysigt i husvagnen utan allt tjat....

/Malin

Hjärtboden

I hjärtboden kan du handla fina saker i trä, jag själv har en hel del som pryder vårt hem!

Väl värt ett besök!!

/Malin


öva på smilet?



Jag får nog öva på mitt smile till bröllopskortet!
Men som S sa, ddet ska synas att man har kul!!

Bilden är fr 30-års festen i lördags och föreställer världens bästa tjejer!!

Landsbygdens dag på fristadstorget

om några timmar ska jag och syster yster och ponnyn Balla ballerina göra reklam för Sundbyholms travskola på torget här i stan. Det är nämligen landsbygdens dag med traktorparad, en massa djur och olika lokala försäljare fr landsbygden.
Vår fina skola här, hällberga skola, ska sjunga och försöka ragga lite nya elever.
Det kommer att vara sång, dans och teater.
Vi ska bjuda barnen på en åktur med ballis samtidigt som vi ska locka barnen att gå på läger och börja på kurser på travskolan.
Det är ett bra tillfälle att synas. Mamma o pappa kommer att vara på torget med Leo & Hugo oxå, de får spana in traktorerna och klappa lite djur.

Kunde vara lite varmare bara men det är ju uppehåll så man får inte klaga.

/Malin

Helgen som gått

Trots att jag har mycket tid jag skulle kunna tillbringa med att skriva inlägg är det annat som upptar mina tankar, som en brudklänningsförsäljare som försöker få mig att köpa hennes visningsex till ordinariepris och dessutom otvättad!
Tur min blivande man är modig och törs säga till på skarpen.
Annars har jag o Hugo varit en sväng på barnakuten i fredags, han vaknade på morgonen  bara grät och grät och gnällde över magvärk samt hostade han och rosslade när han andades.
Så efter att ha kört hästarna till travbanan ringde jag sjukvårdsrådgivningen då han bara blev sämre och sämre. Vi fick komma in på en gång och han fick inhalera + fick betapred ifall det var något allergianfall. efter dubbel dos av allt och någon timme senare fick vi åka hem. Då var Hugo betydligt piggare, från att ha hängt i vagnen eller min famn och gråtit hade jag en skuttandes och rytandes pojke med mig hem, snacka om mirakelmedicin.
Dock är han tungandad fortfarande så i dag har jag båda barnen hemma, de bygger hus i soffan med soffkuddarna.

Lördagen var studentdag, min kusin tog studenten och sen på kvällen var det 30-års fest. Barnen var hos mamma o pappa medans jag o Johan tog husvagnen till strängnäs och ett roligt partaj.
 
Söndagen hämtade vi upp barnen på vallåker vid 12,30 och sen slöade jag hela dagen. På kvällen åt vi bakad potatis och hade det mysigt innan barnen blev akuttrötta vid 19 och de bokstavligt slängdes i säng. De älskar när Johan slänger dem i sängen, jag själv tycker det ser lite otäckt ut men men.

I dag ska vi strax äta lunch sen får de följa med mig till travbanan och kopiera papper, vi ska handla blöjor, fil och kaviar och ev lite uteblommor. beror på hur mycket jag orkar med båda barnen...

Ja detta blev mkt text och ingen bild, hade glömt kameran hemma hela helgen men har fått en bild av S så kanske jag använder den, ska kolla läget lite.

Kram på er alla och ha en trevlig måndag!

Härlig helg!

Ja vi har haft en underbar helg med strålande sol, härliga vänner och mestadelen glada barn. God mat fick vi till också. Helt perfekt med andra ord. det gör vi gärna om. Tack för sällskapet! 

Leo, Hugo & Ebba

Envisa Moa

Som vanligt har jag inte så många kort i min kamera. ska be om att få massor av kort nu.

Kramis

RSS 2.0