Underlaget för utredningen

I dag  (i går kväll) släpptes underlaget för utredningen om de nedläggningshotade skolorna.
Det finns att läsa här och är långt, 14 sidor + bilagor.

Hoppas hoppas de ångrar sig så vår skola får vara kvar.

Kramis

Tack snälla grannar

I går fick Leo & Hugo en jättestor påse/säck full med traktorer, bilar och andra fordon av våra grannar mitt emot, dessutom fick de en arbetsbänk så det blev lilla julafton här igår.

Tack än en gång!

Leo fick även gummistövlar och gympadojjor av farmor och farfar som var på besök i går, tack för det. Gympadojjorna invigdes till dagis i dag.

I dag har jag börjat skissa på en folder till travskolan samt postat en massa brev till gamla elever om Öppet Hus, och lägerveckorna i sommmar. Hoppas på många den 9 maj.

Kram

Demonstranter

I lördags demonstrerade jag och barnen och min farfar mot nedskärningarna i skolan. Jag tycker uppslutningen var dålig och tycker att ALLA som känner någon som går/ska gå i skolan bör delta nästa lördag. ALLA är drabbade även de skolor som ej är nedläggningshotade för det kommer att bli stoora klasser och mindre personal.
Och om ni inte kan gå alla i familjen så kan någon gå, tillsammans är man starka!

Men ni kanske vill att era barn ska gå i klasser med 40 barn och en halv lärare??
Jag vill det inte!!!!

Känner mig som värsta arga tanten men det är så det är ett tag framöver och fattas det fel beslut den 14 maj (?) kommer jag inte att bli gladare precis...

Kändis...

http://svtplay.se/v/1528390/ostnytt/21_4_22_15

Där ser ni lite från vårt möte på skolan, och självklart är jag i närbild nästan, fy ovad hemskt! Vår familj har fugurerat i många tidningar oxå på sistonde, allt i samband med nedläggningshotet mot vår skola.

400 ex utdelade

Jajamensan, jag har delat ut 400 ex för att göra reklam om ÖPPET HUS på Sundbyholms travskola den 9 maj. Detta är mitt projekt nu under min arbetsträning/praktik och jag vill att ALLA kommer och fikar, låter barnen prova på körning och ridning och mycket mycket mer.
Om någon vill dela ut lite lappar i ert närområde så säg bara till, jag har ytterligare 200 ex här hemma.
Jag vill att det ska komma många många så de inser att vi måste starta en travskola så som en ridskola fungerar med kurser i veckorna, vilket i slutänden leder till att jag får ett jobb, jippie!

Kramis

Kanalmässan hallstahammar

Jag & syster yster ska göra reklam för Sundbyholmstravet på Kanalmässan i Hallstahammar på fredag och om någon känner sig manad att åka dit så har jag några fribiljetter.
Ni kan läsa mer på kanalmässan.se, det är över 100 utställare och mässan pågår fredag och lördag. Riktigt stor bredd på utställarna och många roliga som jag ska spana in!

Så snälla, kom och besök oss!!

PåskgubbarMina sötnosar i sina påskhattar!Tack snälla gammelfarfar för lånat av hatten.

Erkänn att det är söta påskgubbar vi har!

UPP TILL KAMP!

Har nyss varit på möte om skolans framtid och genom Hållsta skolan är det ordnat med en demonstration varje lördag kl 11-11.30 med samling i stadsparken och gång till fristadstorget och tillbaka.
Det är inte en demonstration enbart för våra skolor utan för nedskärningarna i skolorna.

Så snälla alla, kom till stadsparken på lördag kl 11 och ställ upp för alla barn och ungdomar här i Eskilstuna!!!

Sen nästa vecka är det inbokat möte med dem som tror att de kan bestämma och ödelägga våra barns liv. I dag på mötet var hela Hällberga samlat i gympasalen, barn , föräldrar, boende, lärare och personal, ja alla slöt upp och då kände man att det finns något att verka för, alla är helt fantastiska här så detta kommer att gå vägen!Kram en något mer hoppfull mamma malin

Säfsen

Vi hade en underbar påskhelg i Säfsen med strålande sol, god mat och trevligt sällskap!
Vi åkte med Fam Gunnarsson och träffade ytterligare en "kändis" familj där så totalt var vi 6 vuxna och 6 barn, allt från 5,5 år till 10 mån, livat och kul!
Här kommer lite bilder därifrån:


Killarna med pappa


Leo åker lift


Hugo äter kakor medans Leo åker slalom


Glasspaus


Hugos nya kompis


Johan & Leos kompis


Korvgrillning i backen
Japp det var några bilder fr Säfsen. Vi tyckte att det var lagom att åka dit med barnen, en bra nybörjarbacke och inga köer, perfekt!
Och sen fick vi ju bo i husvagnen, kunde det blivit bättre??

Kram

Mycket att göra

Jag är en bussy woman nu för tiden och det är riktigt kul, dock bara på halvtid men om jag slår ut mina timmar tror jag det blir mycket mer än så.
I helgen körde jag bil till Bromma "stolt" och efter lite felkörning kom vi fram till Scandic brommaplan och helgens kurs. Det var en kurs i pedagogik och metodik och vi fick en massa bra övningar att ta med hem.
I dag har jag kopierat upp 400 ex av en "Prova på" och "Öppet Hus" dag som ska vara på Sundbyholm. Öppet hus är den 9 maj och alla är välkomna.
I går kväll gjorde jag själva orginalet och i dag efter dagis var jag och killarna på utdelningspromenad i Hällberga. Leo tyckte det var jättekul att lägga lappar i brevlådorna.
Fast mina lappar var inte de enda lapparna i dag, i morgon ska det vara "krismöte" nere vid skolan 18,30, vi ska bara rädda vår skola!!
I morgon ska jag fortsätta att dela ut lapparna, denna gång i Sundbyholms området så jag kanske tittar in hos T & E på en fika. Sen ska lappar upp i affärerna och jag ska ut i skolor och göra reklam samt på fredag ska jag och Elin vara på "Kanalmässan" i Hallstahammar och marknadsföra oss mellan 12 - 18.

Så i dag väntar sängen ganska tidigt för jag är supertrött, Hugo sov inte lika bra som lilla M gjorde i natt, men Leo däremot sov hela natten i sin säng. Våra barn börjar bli duktiga!

Kram

Jag vägrar..

Jag vägrat låta mina barn bussas till en skola som är full med problem, aldrig!

I dag släpptes bomben som får alla att hämna här i vårt lilla samhälle, vår skola är nedläggningshotad!  OM den läggs ner ska våra barn bussas till Slottskolan inne i stan. Vad händer med fritids? 6-åringarna? Vårt eget dagis?? Kommer någon någonsin vilja flytta till vårt mysiga lilla samhälle som varken har affär, skola, fritis eller dagis, inte ens sopsortering har vi, den togs bort förra året?
Är det så här man håller en landsbygd levande??

Knappast om man får fråga mig och många andra, så nu är det upp till kamp! Jag vill att mina barn ska ha rätten att gå i en liten och harmonisk skola, det finns ju ett skäl till varför man flyttar ut på landet!

Fy fan säger jag bara!!

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.85769

En rolig grej

En rolig sak jag läste på Melkers mammas blogg och det är att man ska googla på sitt namn + är Tex "Lotta är":
Och sen kopiera in de 5 första meningarna, och här kommer mina:

"Malin är vår nya dr Phil!
Ja det var ju intressant, kanske något att spinna vidare på?

"Malin är hemma i helsingland igen"
Jaha det var inte så kul eller?

"Malin är indian"
I min barndom var jag lite av en indian faktiskt!

"Malin är hetast i hollywood"
Ja ni Johan visst vad han gjorde när han valde mig....

"Malin är Dexter bland kiss, snor och utspilld mjölk"
Ungefär hur jag brukar befinna mig till vardags..


Det var lite roligt tycker jag!

Skäms

Ja jag skäms, har inte bloggat på jätte jätte länge men jag har mycket att skylla på, tex att jag varit borta först på spa och sen hela påskhelgen i Säfsen och så har jag ju börjat arbetsträna och det är jobbigt må ni tro. Mycket jag ska göra på kort tid, men det är roligt också.

Sitter just nu med en resultatbudget och har även ett investeringsbehov som ligger precis brevid mig och bara ropar och väntar på att fyllas i..

Och en tvätt i maskinen och lite disk i köket, jaha det var min kväll det. Tur att barnen sover.

Förresten så har Leo åkt slalom hela tre dagar i Säfsen, han var jätteduktig, mer om det senare.

Kram kram

Ledsen & arg

Det är med tårar i ögonen jag ser och läser om mitt gamla barndomshem som nu ska säljas.
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/391308

Det är 8 år sen som mamma o pappa sålde gården och på den tiden har gården blivit så illa skött så man gråter när man ser bilderna och minns tillbaka hur det en gång såg ut.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att det är någon vänlig skäl som köper gården och kan ge den sin skönhet tillbaka.

Isak har blivit storebror!

En av mina allra bästa kompisar har fått en liten flicka i dag vilket innebär att Isak äntligen har blivit storebror.
Ett stort grattis från alla oss !

RSS 2.0