Äntligen

Är vi någelunda på benen igen, kvar har vi en envis hosta som inte vill ge med sig. Barnen har nu varit sjuka i 2 veckor och jag ligger några dagar efter. Barnen har varit feberfria sen julafton och jag sedan juldagen men vi har hostat och snorat, hostat och snorat och gör så fortfarande.
Men i dag har vi orkat oss utanför hemmets borg och ner till Tuna Park och shoppat skor till Leo och nyårströjor åt killarna, de kommer att bli så fina så.

Julafton spenderades i soffan hemma tills kl 17 då vi gick till min mamma och pappa och åt eller J åt, vi andra låg mest ner och hostade. Sen lite julklappsutdelning och konstigt nog fick barnen ny energi då och vi gick hem vid 20.30. Öppnade några klappar hemma innan Leo stupade i säng. Hugo är envisare och han o J var vakna några timmat till medans jag och Leo låg och hostade/sov om vartannat.

Juldagen gick vi ut en sväng innan vi åter intog soffan. Sen har dagarna varit ungefär lika förutom att vi åkte till Örebro på lördagen istället för på annandagen som planerat och sen bara över dagen. det räckte gott och väl för det är inte så kul att hosta tills man spyr när man inte är hemma.

J jobbade några timmar så då lekte jag o barnen och såg på tv, tack gode gud för tv, hur skulle barnen annars kunna vara sjuka??

Men nu är det nyårsafton i morgon och den kommer att firas helt lugnt med familjerna CC och F. Husvagnen, J´s käraste ägodel ska självklart med och vi ska sova där för på nyårsdagwen drar vi vidare emot Malmköping och ska vintercampa några dagar, inget jag ser fram emot men har lovat J två nätter innan jag helt vägrar.
Jag campar gärna men då på vår, sommar och höst - ej vinter!! Bävrar för var vi ska göra av alla blöta kläder och skor...
Tur att det inte är nån snö att tala om, fast det hade ju varit roligare för barnen med liote snö för det ska tydligen finnas en fin pulkabacke i Malmköping.

Tänkte visa lite bilder fr när barnen var med i luciatåget på travet, de riktigt fina bilderna har dock J på sin dator så de kommer senare, + lite andra bilder från jul.

Kram så länge


Hugo ser ut som en riktig tomtenisse med magen och allt. Han har dock en massa kläder under..



Leo & Ebba. Leo var inte lucia utan tärna men ville ha kronan på kortet.



Så här hittade jag J och Hugo kl 01,40 julaftonsmorgon



Hugo & tomten



Leo in action

God Jul

Smyger in här nu innan läggdags. barnen feberfria men jag hade 38.7 förut och har tagit alvedon för att orka slå in de sista klapparna och fixa lite.
Tyvärr ser det inte bättre ut än att vi kommer att avstå den mysiga ulfrukosten hos min farmor och farfar och middagen hos mina föräldrar. Vi vill ju inte smitta ner nån. Istället kommer mina föräldrar + syster hit (hon är oxå sjuk) en sväng så vi får lite julmys med dem.
Annars blir det en rikgt slappar jul, mest synd om J som får fixa det mesta och trist för honom med mat eftersom varken jag eller barnen äter nåt.
Men men vi får nog en fin jul ändå bara vi 4.

Tänkte visa er vårt julkort här men det ville sig inte och J är i husvagnen så en annan gång kanske.

Kram kram

Fortfarande sjuka

I natt var kulmen då Hugo hade 41 graders feber. Jag o Leo sov så Johan ringde sjukvårdsupplysningen och fick råd och efter sista alvedondosen kl 01 har han peppar peppar inte haft någon feber. Likaså jag och Leo är utan feber men vi hostar och hostar och är allmänt matta.
Får bli en lugn och stilla julafton.

Kram på er alla


Fortfarande feber

Är helt slut efter jobbiga feberdagar, Hugo är dock bättre fast det skulle jag inte ha skrivit för just nu så vaknade Leo och yrade, han var helt borta usch det är så läskigt och då vaknade Hugo oxå och var ledsen, båda var supervarma så vi gav dem lite alvedon och hoppas de får sova lite längre, de har vaknat 2 ggr på en timme hitills.

Ha det bra tills vi hörs igen.
Kram kram

Febriga barn

Natten mellan tis och ons fick Hugo feber och i går em fick Leo feber, hög sådan, de ligger runt 40 hela tiden och Leo har haft 40,5 som högst.
Dagarna tillbringas i soffan med två febriga och något gnälliga barn.
Återkommer med bilder fr lucia på travet och annat skoj.

Kram kram


Helgen och lite till

I lördags var vi en sväng till malmköpings camping och hälsade på Fam Gunnarsson som var där med sin husvagn. Det var en jättefin camping som vi lär besöka snart nog.
Efter det var jag på galej medans J hade fullt upp här hemma, Jögga med barn var här och lekte och sov kvar här så när jag och Lotta tog oss hit vid lunch i söndags möttes vi av något gnälliga och trötta barn, för ingen hade sovit särskilt bra eller länge..
Senare på söndagen åkt jag och pernilla till Living by Milla och kikade i hennes affär. Lite mysiga saker men lite dyrt ch inte så mstort utbud. Därefter köpte vi med oss pizza hem.

I går var barnen hemma fr dagis och vi tvättade och bäddade rent i alla sängar, åt lunch och åkte sen pulka en stund. Tittade på film och lagade mat. Sen badade de och Leo somnade ok tid medans Hugo var sitt vanliga envisa jag och somnade närmare 22.

Just nu har jag jobbat och ska strax hämta barnen, måste äta lite först bara. Sen ikväll bär det av till Sundbyhoms travbana och barnen ska vara med i deras Luciatåg (jag oxå).

Kram kram

Glitter & Glamour

Tack Lotta för den fina/roliga festen i lördags och tack Ebba för att jag fick sova i din säng!
Det var jätteroligt, god mat, jättefina dekorationer och framförallt trevligt sällskap som gjorde fsten lyckad.
Tack!

har tyvärr ingen bild men ska låna en av Lotta och visa er.

Kram kram

Luciafirande på dagis

I dag var det luciafirande på dagis, i sista sekunden bestämde sig Leo för att vara pepparkaksgubbe. Han provade linnet men ville inte ha det på sig så båda våra söta pojkar var bedårande pepparkaksgubbar.
Leo sjöng med medans Hugo bara satt och stirrade på mig. Men de var superduktiga!


Hugo ser inte så road ut här.


Inte Leo heller precis..

Man fick inte fota när de sjöng utan bara efteråt, och då hade de ju ingen vidare lust att sitta still längre.


Annars har jag inte skrivit här på nån dag, har mått illa varje dag, det går i vågor men i morse nådde det kulmen och jag fick ringa in assistans, min söta syster kom o passade barnen medans jag slumrade till och vips så var allt borta. Hoppas det håller i sig för i morgon vankas det ju party party!

Ska gå och mysa lite med J, bara Hugo behagar somna nångång, han har knölat hela veckan och det tar typ 2 tim att lägga honom, ändå vaknade han 7 i morse och sov knappt en timme på dagen.

Kram kram

Illamående

Och nej, jag är inte gravid. Har kännt ett illamående hela dagen stundvis och nu blir det bara mer och mer. Ska lägga mig nu.
I dag har vi bakat pepparkakor efter dagis, eller de åt upp typ halva dagen så det bidde inte så många. Men men huvudsaken vi hade roligt.

Sen har både sambo J och grannarna försökt att övertala mig att åka till Malmköping över helgen med husvagnen, eller rättare sagt fre till lördag för på lördag ska jag på Glitter & Glamour fest, tjejfest till en av mina allra bästa vänner, söta Lotta.

Kram och godnatt

God förmiddag

I morse var Hugo jättetrött, jag fick väcka honom vid 8,20 för att vi skulle hinna till dagis vid 9. Han somnade strax efter 20 i går men har knölat i natt och kom in och sov hos oss efter bara nån timme i egen säng.
Leo däremot somnade själv och var halvvaken när jag klev upp. Han satt på sängkanten och blundade när jag tittade in till honom. han är lite läskig då han både pratar och går i sömnen, tror faktiskt han satt o sov där i morse.

Efter dagislämningen gick jag en promenad i samhället till brevlådan för att posta lite jobbpost, sen gick jag förbi mamma och hämtade en till kavel så de slipper slåss i em då vi ska baka pepparkakor.

Tänkte visa bilder på mitt kök med de nya gardinerna. Och ja Jennie det är panelgardiner med typiska julmotiv på....





Haha, ljusen ser helt sneda ut och lite snea är de eftersom de är hemstöpta av mig och släkten. staken är finare nu med mossa oxå.


Sen kommer här lite bilder från när Jörgen o tjejerna var här i söndags.



Hugo & Moa sitter på samma stol, de är så söta!



Leo & Ebba innan fotograferingen.

Nu ska jag jobba en timme, sen städa lite här hemma. har både tvättmaskin och diskmaskin igång.

Kram och ha en fortsatt bra dag!

Mkt bilder

Blev det här, hoppas ni orkar kolla och läsa. I dag har jag o barnen bara lekt och myst. Sen gick vi till min mamma o pappa för pappa skulle skjussa mig till bilverkstaden, vår ena bil var inne för kamremsbyte, billigt och bra...
Fast nu funkar den ett tag till och det är ju bra.
Sen har killarna badat och vid 20 knoppade de in. Själv ska jag nu läsa Allt i hemmet, lånat av mamma och sen sova.
Och ta min spruta oxå, att jag alltid ska förtränga den på måndagar????

Kram & godnatt

Bilder fr granskogen





Detta var när vi hämtade vår utegran för en vecka sedan. Har inte hunnit fota resultatet och ärligt, hur kul är det att fota den utan snö??

Kusinerna



Här ser ni Leo, Hugo och deras kusin Maximus.

Moa 1 år

Sön den 30 nov var vi på kalas hemma hos söta Moa & Ebba.
Tänkte visa lite bilder på hur snällt och fint våra barn kan sitta..







Visst är de söta!

Brrrr

I morse när vi vaknade i husvagne var det endast 14 grader, så vi kan konstatera att allt inte stod rätt till med värmen. Tur det inte var minusgrader ute.

I dag har Jögga, Ebba & Moa varit här och vi har försökt att fota barnen, ja det blev som det blev men kul hade vi iaf!
Ni kanske kan få tjuvkika här någondag. Tanken var att korten skulle användas som julkort, får se hur det blir med den saken.

Ska ta sprutan, en dusch och sen i säng, vi alla är trötta!

Kram Kram

Husvagnsnördar?????

Vi har ju en fin husvagn som vi köpte i våras. Den står på tomten och vi har många helger i våras, somras och på hösten sovit i den här på tomten. (Vi har så klart campat på riktigt oxå..)
 Vi brukar skylla på att barnen vill sova där, i och för sig älskar de att campa och sova i husvagnen men den som verkligen älskar sin husvagn är J.
Så i dag har han bestämt att vi ska prova värmen i den genom att sova där i natt, så jag sitter och skriver detta här i husvagnen medans han försöker lägga en envis Hugo. Barnen är alltid så uppspelta när vi ska sova här att de aldrig kommer till ro, men Leo somnade vid 21.20 och nu är det tyst så jag tror Hugo somnat och kanske även J. Vi ska egentigen titta på film men det verkar som vanligt inte bli av för jag hinner nog oxå somna innan han kommer ut ur "sovrummet"
Vi var faktiskt ute 3,5 vecka i sträck i somras och hade riktigt mysigt.  Vi firade även valborg, midsommar och hade kräftskiva med husvagen. J hade t o m sin 30-års fest med campingtema och vi satt 22 pers i förtältet och åt! Det ni..
Om ni kollar på vår hemsida  (som såklart inte funkade för att jag skulle testa), hittar ni många bilder från i somras. Är tyvärr inte så bra på att uppdatera denna.
Här kommer iaf en bild på underverket!



J har (med hjälp av grannen) gjort en fin parkering till den oxå.

Nä Hugo sover inte än så jag kryper ner där oxå nu.

Kram & godnatt


Tåg till Västerås

I dag har hela familjen åkt tåg till Västerås med grann familjen. Vi hann lagom dit, äta lunch, J köpte vinterskor och Pernilla gummistövlar innan det var dax att ta tåget hem igen. En lagom tripp för både Hugo och Saga var trötta på vägen hem.
Vi åt Thai buffe som var rätt god, fast dyrt för barnen 50:- med dricka, som om våra barn skulle äta för 50:-, knapt jag gör det ju...

Nåja, det var en mysig dag med hela familjen.

När vi kom hem satte vi äntligen ljus i granen innan vi åt fläskfilé. Gott! Sen gick J med barnen till grannen och jag fick en stund för mig själv, jag surfade runt efter julklapp åt syrran + sambo. Och jag tror jag hittat nåt bra...

Kram Kram

Ny tävling

barnshoppingbloggen får ni chansen att vinna ett fint namnhalsband.


Uppdaterad önskelista

Tänkte uppdatera killarnas önskelista då Hugo fick en del saker när han fyllde.

LEO

Ritmatta

man fyller vatten i pennan och sen kan man rita på själva mattan. Smart då det inte syns nåt om man ritar utanför på golvet etc

Dinoco helikopter (den stora)


Pippiskor


Ritpapper


Spel

Clownspelet, eller något av Fem Myror spelen

Bock eller tjur...


Strumpor m pippi på
Cars kalsonger
Vinterskor
Fleecefodrad regnjacka

HUGO

Pulka, gärna med ratt


Kavel

Häst man kan sitta på som gnäggar om man trycker i örat

Dock inte en sån här men hittade ingen bild.



Ska fundera lite mer på Hugo, återkommer!

Kram kram

Utvecklingssamtal

I dag har jag haft uppföljningssamtal med Hugo och utvecklingssamtal med Leo.
Båda killarna var duktiga på dagis, de gör vad de ska och ställer inte till med några större bekymmer.
Det går jättebra att lämna Hugo nu till vem som helst och det är skönt. Leo kommer mer och mer in i gruppen och leker inte bara med Saga utan även med killarna på hans avd. Hugo lullar mest omkring och ibland kan jag höra honom domdera ända hit.
Leo gillar att pussla, läsa böcker, rita, bygga med lego och han kan faktiskt skriva sitt namn! Duktiga kille!
Hugo däremot är väldigt envis men även han börjar få lite tålamod.
Fröken sa att Leo ofta säger till personalen att de inte får skälla på Hugo, Hugo vill inte det och inte det. Han tror sig veta bäst vad gäller Hugo och det är lite gulligt tycker jag, fast det får såklart inte gå överstyr.
Leo däremot gillar inte när han får tillsägelse utan då gör han poser med armarna och säger att "du bestämmer inte", dumma dig etc.

Ja du, bra att de har en egen vilja!
Kul att höra hur de beter sig på dagis. Och bra att de kan visa känslor, då tror jag de känner sig trygga!

Nu väntar sängen och sen när vi vaknar är det fredag och helg!!

Kram

Jag vann!!!

Jag var med och tävlade hos Camomillan om ett fint kitt från  The Body shop och jag vann!! Tack!
Passar bra så här i juletider, det var nämligen produkter till en man, undra vem som ska få det???

Tyvärr kunde jag inte lägga upp bilden här.


Äntligen

Är jag ikapp med allt jobb, vilket betyder att jag kan slappna av och fixa och dona med det jag vill! Men jag har faktiskt jobbat hårt oxå.

På lördag ska vi  och grannarna åka tåg med barnen till Västerås och äta lunch och sen åka hem igen, har nämligen lovat Leo att åka tåg.

Och på tal om tåg vill Leo vara lucia i luciatåget på dagis. jag som köpt på mig både tomte & pepparkakskläder. Det blir till att fixa linne och krona om han inte ångrar sig. Nåja, här får man vara precis vad man vill och eftersom de bara har 2 tjejer på vår avd kan det behövas några fler lucior.



Vad Hugo vill vara står skrivet i stjärnorna, troligtvis samma som brorsan. Vi får se, den 12 dec är det iallafall dax. Ska bli kul med tanke på att vi var i thailand förra lucia.

Kram Kram

Dagis

Så här nära barnens dagis bor vi!
Kortet är taget från köksfönstret, och det är Hugo i gula vantar och silvrig hjälm.



Men tro inte att vi kommer i tid för det!!

Bokstäverna fr Village



Dessa kommer från Village och kostar blott en hundring för alla! Fanns i vitt men de är slut och det finns även i GOD JUL & KÄRLEK.
Superfina!

Nöjd?!

I morse var jag på AF och nu efteråt är jag nöjd (!) över besöket! Mysko va?? Inte för att besöket gav så mkt direkt utan för att de äntligen gett efter för mitt tjat om att förhoppningsvis få arbetsträna för att se om mina leder klarar av ett heltidsjobb.
Äntligen börjar det hända saker! Fast snabba är de inte, detta var en allmän info-träff och om några veckor blir jag kallad till en särskild handläggare som sen i sin tur ska besluta efter ett antal besök hos olika personer ifall jag kan få någon sorts praktik eller nåt. Hoppas hoppas.!

Sen har jag köpt en julklapp till J oxå och en present till lillsyrran som fyller på lördag. Snabb och effektiv!

Nu ska jag tokjobba 1,45 tim innan killarna ska hämtas på dagis.

Kram kram

Veckan som gått

Bjöd på mkt jobb och denna vecka ska här jobbas oxå, är inte riktigt ifatt än men hoppas på att vara ifatt efter helgen så jag hinner med annas som ska göras inför jul.

Dock köpte jag dessa fina bokstäver i torsdags, de ska dock inte stå på köksbänken som här,



Sen har vi åkt en massa pulka och busat i snön (som dock är borta nu)


Lägger upp mer bilder i morgon, det går segt här och sängen (och J...) väntar.

Kramkram

Hugo´s 2 års kalas

Den 23/11 hade Hugo kalas för sina kompisar . Han fick mkt fint bla ett cars pussel, en ratt som man kör en bil på en väg och en rittavla.
Här kommer lite bilder fr kalaset.



carståta förstås, vad annars??



Fikadax!



Avslutningsvis fiskdamm.

Däremellan en massa bus o lek men har inga bra bilder på det men borde ha tagit kort på röran i barnens rum efteråt!

Kram kram

Shopping

I dag smet jag och Camilla i väg till Karlssons i S-näs och julshoppade lite. Köpte varsin morgonrock med Cars på ( förstås) och Benny åt Hugo samt varsin tröska fr mamma & pappa. Sen räknade jag klapparna jag köpt och jag har kommit upp i 6 st var så vi är nästan klara. Ska inte köpa så många i år, de får ju av sina mor och farföräldrar och kusiner. Det räcker och blir över...

Fyndade julgardiner åt mig själv för 49 kr samt en fin adventsstake och en annan ljusstake. Fattas bara lite pynt så är köket klart. Dock behver jag en enfärgad kappa oxå, för de nya gardinerna jag köpte räcker bara till ett fönster och det fanns inte fler utan jag fick ta visningsex. Men det blir nog bra med en erfärgad kappa vid det andra fönstret över bänken.
Ska fota allt när jag strukit och hängt upp gardinerna, dock efter att jag hämtat killarna på dagis nu vid 14.

Hade inte tänkt köpa nya gardiner utan köra på de jag har och sen vara snål och köpa när de rear ut, men vem kan motstå 49 spänn?? Inte jag iaf...

Kram kram

Måndag kväll

Och jag har betalat räkningar och småkollar på nån dålig film där de skjuter och kidnappar barn.

Har inte haft datorn på på hela helgen, har inte hunnit eller orkat. Berättar mer om helgen och den gågna veckan senare. Är skittrött och ska sova. Återkommer.

Kram kram

RSS 2.0