Ullared nästa

Strax drar tjejligan till Ullared!

Kram på er alla och trevlig helg!

Städning

I dag stod det städning på schemat + planering av travskolan på vårterminen samt att jag ska göra en enkät som föräldrar och barn som varit på våra kurser och läger ska svara på.
Jag har hunnit dammsuga övervåningen, tvättat 3 maskiner tvätt samt bytt till rena sängkläder åt samtliga familje medlemmar och ätit några jordnötsringar som belöning.

Planeringen går bra och jag väntar bara på svar från övriga ledare vilken dag de vill ha sina kurser på. Och enkäten har jag hittat en på nätet jag ska göra om lite så jag är på G.

Och sen ikväll ska vi gå ut och äta med grannarna och Fam CC på Thai Classic, ska bli trevligt att träffas igen. Mamma och pappa ska vara barnvakt och det ser barnen framemot.
Och i morgon är kidsen lediga från dagis och vi får hitta på nåt skoj, men utan bil då tyvärr.

Kram kram

Nallens dag

I dag är det Nallens dag och Leo skulle ta med sig en nalle till dagis som de skulle presentera vid samlingen.
Leo valde spiderman som sin nalle...
Jag försökte få honom att välja ett mer neutralt val men icke sa nicke, Spiderman fick det bli!



Nu ser ju Leo´s spiderman inte ut så här precis men ändå. Den spiderman Leo har är cirka 35-40 cm ång och inhandlades på loppis för en tia, lagom tycker jag.

Här hemma har jag och Hugo oxå firat Nallen eller rättare sagt hans hund som numera är hans trogne följeslagare. Han har hunden alltid med sig och oftast heter den Super Bolt.

Hugo mår mkt bättre men har fortfarande en envis och jobbig hosta kvar så vi får se om han får gå till dagis i morgon eller på torsdag.

Nu kommer lillkillen och ropar att vi ska pussla, hans nya favooritsyssla och han är jätteduktig på det faktiskt.
Så det är ett tips inför hans födelsedag, och gärna då Bamsepussel med ungefär 12 bitar eller något fler.

Kram på er och ha en bra dag!

M

M

Har blivit utmanad av Melkersmamma.
 Alla svar måste börja på ditt namns första bokstav! Länka sen vidare till så många du vill, minst 4 stycken. Berätta för de utmanade att de är utmanade.



1. Vad heter du: Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Magi
3. Flicknamn: Magdalena
4. Pojknamn: Martin
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mörkblå?
7. Klädesplagg: Morgonrock 
8. Mat: Mjölk
9. Sak i badrummet: Massageolja
10. Plats/stad: Maldiverna
11. En orsak att vara sen: Måste bara
12. Något man skriker: Muu
13. Film: Mumindalen
14. Något man dricker: Margarita
15. Band: Metallica
16. Djur: Marsvin
17. Gatunamn: Midvintergatan
18. Bil: MB
19. Sång: Mio min Mio


Fy vad svårt det var!!
Jag utmanar Lotta, Camilla, Cissi & sara

Jippie Hugo är feberfri

Japp i dag kom vändningen, Hugo är äntligen av med sin höga feber och för tillfället återstår bara lite hosta och ett bättre humör men han är äntligen på benen igen. Skönt!

Inte friska än

Hugo har varit värre än värst både i går och i dag, i går började vi inhalera honom vilket resulterade i att han kräktes två gånger på sin käre far, dock var det väldigt bra då det bara var en massa slem som kom upp.
Han har haft nära 40 grader i temp sen i torsdags men undantag för i går morse och emellan alvedongivorna, då är han nere i 38. Han hostar och vill inte äta något däremot dricker han väldigt mycket mjölk. Kanske inte det bästa att dricka men det är ju ändå vätska och vill han ha det ska han få det. Just nu är han inne i en pigg attack så vi passade på att bada honnom.
För övrigt orkar han leka korta stunder och Leo är bra på att retas och vill ha uppmärksamhet. Hugo har mest velat hänga i mitt knä och då känner sig Leo utanför, såklart det blir så men vi har försökt att pussla och rita, stillsamma lekar och aktiviteter passar bra.
Johan då kanske ni tänker, han har faktisk slipat Leos skolbänk och stol och grinden ner. Kände att han kunde få den pausen från barnen då han haft två sjuklingar i 2 dagar då jag var borta samt ska ha dem nästa helg oxå.
Och om jag är extra snäll kanske jag kan få lite shoppingpengar eller lite hjälp med att laga min bil.

För helt plötsligt har den gröna bilen blivit min och den gick sönder i onsdags då jag och Elin skulle ner till travbanan, vi blev stående på flygrakan med en illaluktande bil och hästtransport. Tur att min bror var hemma och kunde byta bil med oss samt att några förbipasserande killar var hjälpsamma och stannade när två tjejer var i knipa.

Har även ringt sjukvårdsupplysningen och blir inte Hugo bättre blir det till att åka in med honom i morgon, det gäller bara att lösa bilfrågan. Förhoppningsvis kan jag låna mamma o pappas bil eller Elins, det löser sig alltid.

Nu ska killarna upp ur badet så min surftid är över för denna gång.

Kram på er och hoppas er helg varit bättre än min.

Fortfarande sjuka barn

Eller halvsjuka, Hugo hade i går kväll 40 graders feber men vaknade feberfri men tyvärr har febern börjat stiga och nu sover han i soffan framför Bamse.
Leo och Johan är och hälsar på hos Axel och hans pappa en stund s Hugo får lite ro. Leo hostar fortfarande en massa men är i övrigt rätt pigg.
Annars har vi varit ute en sväng på fm och J & H har krattat löv och bytt till vinterdäcken på husvagnen medans jag städade lite i uterummet och altanen. Leo den inneråttan vägrade följa med oss ut.

I övrigt planerar jag den stundande Ullaredsresan, ska bli kul att komma iväg 4 tjejer på en liten minitripp.

Nu hör jag Hugo hosta och tappa nappen så jag ska skynda till undsättning.

Kram och trevlig helg!

3 glas vin

och jag ska sova nu men mamma har fastnat vid tv´n. Maten var ok denna gång, mkt godare i helgen men men det är så otroligt skönt att slippa laga maten, sätta sig vid dukat bord och njuta. Underbart.
MEN jag saknar mina sjuka prinsar därhemma.

Godnatt

Travskolekonferans

Just nu sitter jag på rummet i Aronsborg efter en dag med mkt skratt och diskussioner. Alla travskoleansvariga och ungdomsansvariga på landets travbanor verkar vara en samling galna och trevliga människor.

Aronsborg är en jättefin anläggning med ett fint spa och jättegod mat. Lyxigt med buffé till lunch och tre rätterns till middag. Ock sköna dux sängar på rummen, synd bara att jag glömde öronproppar då jag delar rum med en snarkande mamma....

För övrigt har Hugo nu fått feber och kraxar så J är hemma med båda barne och myser både tors och fre och Leo & Hugo har önskat att mamma tar med sig stooora godispåsar hem. Får se vad jag kan hitta längs vägen.

Ja det var allt för nu, om jag får tråkigt kanske jag återkommer efter middagen eller om det blir en sväng till baren, de andra deltagarna verkar väldigt pigga på baren..

Kram

Hugo´s rum











Japp så ser det ut just nu och några smärre justeringar lär det säkert bli samt att jag vill fixa något över sängen.
Det svarta är 3 kuddfodral ihopsydda fr ikea man sätter 3 kuddar i, är tänkt som en myshörna.
Och den hyllan med lådor och hyllplan vet jag inte om jag vill ha men den får stå där så länge.

Kram kram

Vaccination?

Både jag och barnen har fått brev om förtidsvaccination mot influensan. Barnen kunde inte ta sina eftersom de är äggallergiker och vaccinet innehåller ägg men jag då? Jag fick medicin i fredags och det måste gå någon vecka innan jag kan ta min och jag har tid denna vecka och inte finns det något telnr att ringa på heller. Varför ska det alltid vara så krångligt?
Jo det finns ett telnr att ringa på men det öppnar inte förrens v. 44, så hur gör man??

På tal om sjukdomar och elände så gjorde Hugo pricktest för någon vecka sen och han är allergisk emot hund, katt, häst och ägg ( alltså inget nytt). Och Leo är sen länge allergisk emot häst och ägg samt pollen.

Så när jag börjar jobba i stallet blir det till att byta kläder och duscha innan jag åker därifrån, men det ska nog gå bra då de inte är superallergiska tack och lov.

I dag är Leo fortfarande hemma och hostar och kraxar och jag fixar med lite smått. Sen ska jag strax åka och ta emot tre fritidsbarn fr Vallbyskolan som kommer för att prova på körning och ridning i 1,5 tim. Det är förhoppningsvis ett projekt vi kan fortsätta i höst. Under denna tid kommer min snälla söta mamma och passar Leo en stund. Kan ju inte riktigt ta med honom till stallet och eftersom jag ska bort tors-fre känns det inte snällt att be J vara hemma för 2-3 tim´s arbete då han arbetar i s-holm i dag.

Ha en bra dag alla ni!

Förresten

I går hade vi varit gifta i en månad, tänk vad tiden går fort!

Sjukt barn

I går morse väcktes jag av en kraxandes och febrig liten Leo. och när jag ringer för att sjukanmäla låter fröken meddela att det går halsfluss på andra sidan. Kul kul.
Leo´s feber steg över dagen i takt med att hans röst försvann. I dag har han varit feberfri men han kraxar fortfarande så han blir hemma åtminstonde en dag till. Och nu i kväll har jag hört Hugo hosta en massa så vi eller rättare sagt J vet vad han har att vänta eftersom jag åker på konferans på tors till fre.
Leo har inte varit så matglad förutom då vi åkte och köpte glass till honom i morse samt att han faktiskt åt en massa god lax med potatismos.

Själv har jag försökt jobba så gott det går och lite har jag fått gjort och vi har även fixat klart Hugos nya rum och mitt datarum är nästan klart. Vi har även flyttat runt lite i Leo´s rum för han vill ju oxå ha lite nya saker och gärna dinosaurier på väggarna. Men vi funderar på att göra om vår klädkammare som är i hans rum till en skriv och rithörna med skolbänken, kritor, pennor och papper. Då kan vi ju fixa lite dinosaurier där inne.

Nej snart dax att inta sängen för man vet aldrig vilken natt som väntar en med sjuka barn så kram o godnatt


Jättetrött

Jag, min mor och syster har varit på kurs hela helgen och vi satt med budget och kalkyler till kl 23 och sen upp vid 7 för att fortsätta så nu väntar sängen.
Vi var på Aronsborg utanför Bålsta och det var jättefint och gudomlig mat. Tur att jag ska tillbaka dit på tors-fre för konferans...

Kram & Godnatt, i morgon ska jag lämna en redogörelse till chefen

Husvagnsmässa i Kista

Vi har varit på husvagnsmässa i Kista, en rätt så dålig mässa men det var mysigt att titta i husvagnar med hela familjen och L & H tyckte det var superkul att leka i några tält.



Halva familjen


Andra halvan


Husbil nästa gång?




J´s nya drömhusvagn, en Cabby 740


Med diskmaskin!


Ställbara sängar!



Drömma kan man ju alltid!

Kalas

För nästan 2 veckor sedan var Leo & Hugo på Ebbas kalas, så här såg det ut:









Man skulle kunna tro att det bara var våra barn på kalaset men det var närmare 15 st där. Hugo hällde saft på sig så han har på bilderna lånat kläder av Ebba.

Tiden som gått

Länge sedan det blev ett inägg här och jag tänkte visa er lite bilder från vår bröllopssvit.

Våra snygga skor!


Min man vid frukostbordet


Jag fixar med ställningen i underkjolen.


Taget fr spiraltrappan och man ser badrummet på övre plan.


De snygga sofforna


Vet inte hur många de tror man är i en bröllopsvit







Och så avslutar jag med en strippbild på J

Tårögd

Via Prinsessansdagbok.com hamnade jag på Malins blogg och det jag läser där gör mig tårögd och jag får verkligen en tankeställare.
Fy vad livet kan vara orättvist.

Sänghimmel

Hade tänkt skaffa en sänghimmel till Hugo´s säng. Dock kanske inte en sån här utan en mer genomskinlig men denna från Syster Lycklig är både superfin och lite dyr.



Vad tycks?

Kram

Inspiration barnrum

Det finns så många fina barnrum på Styleroom.se och mitt favoritrum är: Mio´s rum.
Bilden nedan är lånad från ett annat häftigt rum. Har tänkt satsa på siffror och bokstäver i det ena rummet samt i och det andra turkost och beigt/brunt samt i båda rummen en massa djur högt och lågt. Men jag hinner säkert ändra mig. Det beror på när kidsen ska bestämma vem som ska ha vilket rum. Men kul sa det bli att göra om lite.



Vi har ju nästan sådana sängar och det går säkert att modifiera våra lite ifall man skulle vilja ha bollhav.

Nu måste jag sluta drömma ch sätta igång med e verksamhetsberättelse och mål för nästa år.

Kram på er

Målare

Här hemma målas det för fullt. Jag målade det blivande barnrummet, 3 väggar på 2 timmar! Sen kom J och målade den sista väggen på 5 min! Fast jag hade "hjälp" av två små killar när jag målade, en som målade bajskorvar på väggen och en som stoppade ner en massa saker i målarhinken.
I dag har J fått måla väggarna själv en gång medans jag o killarna tittade på och strax ska de målas en sista gång. Sen ska bara fondväggen målas 2 gånger och listerna och sen är rummet klart.
Killarna har inte bestämt vem som ska ha rummet, det har lutat åt Leo i dag men när han skulle sova sa han att Hugo skulle få det, så vi får väl se när det väl är klart. Tidigast torsdag kan vi börja flytta in saker där.

Och tillägga ska att det är nog första och sista gången jag målar ett rum, för det var inte det minsta kul och inte gick det fort heller, fick bara ont i armarna och händerna. Men då har jag provat iaf.

Grattis Ebba & Melvin!

Ebba, Leos bästa kompis och tjej fyller 4 år i dag GRATTIS!
Även Melvin fyller år i dag och han blir hela 2 år! GRATTIS!

Vi ser fram emot kalas i morgon!

Har tyvärr inga bilder på födelsedagsbarnen då J har blåst hela min dator.

Kram på er!

En bra avslutning på dagen

Min man kom hem vid 16 och då satte vi oss alla i bilen och åkte till Caravan för att lämna in vår dvd som är trasig i husvagnen. Och där på caravan fanns den nya adrian Alpina, jättefin! Barnen somnade i bilen så jag och J kunde kika lite i fred. Sen åkte vi till Ica Maxi och köpte mat och presenter åt Melle och Ebba som fyller år i dag!
Därefter åt vi på Mc Donalds innan vi kom hem strax före 20.
Då var barnen jättepigga eftersom de sovit så vi kastade boll och lekte med bilar innan jag o Leo la oss vid 22.
Hugo och Johan var fortfarande uppe då och jag somnade som en stock så jag har ingen aning om när de la sig.

Så det blev en bra avslutning på en jobbig dag.


Ur balans

Jag är helt ur balans, är skittrött och orkar ingenting. Trodde jag höll på att bli sjuk i måndags, jag frös och nös hela dagen. Tisdagskvällen var jag inte allas pigg men på onsdagen var det borta och i dag huvudvärk och två extremt påfrestande barn. Orkar och vill intte göra nåt, vill helst bara dra täcket över skallen och tjura.
Men det gr tyvärr inte för mina busungar är hemma och härjar så nu är det lekparken som är nästa mål sen håller jag en tumme för att min man kommer hem skapligt i kväll.
Skulle egentligen ha tagit barnen till stan för att handla presenter till Ebba & Melvin men känner att det är en dum idé just nu.
Får bli en shoppingtur med Leo ikväll eftersom han vill vara med och köpa till sin tjej Ebba.

Kram

RSS 2.0