Man ska ha husvagn

Jajamensan det ska man. Kul att fler av våra kompisar börjar inse det..
I dag bär det av till Skantzö och Hallstahammar med Fam CC. Ska bli mysigt bara vi kommer fram någongång.
Johan ska premiärköra med sitt BE-kort och jag ska premiärköra CC´s husvagn, Det blir ett ekipage med bara tjejer och ett med killar. Herren i Fam CC kommer nämligen sent ikväll och vad gör man inte för att träffa sina vänner på en mysig camping. det ska nog gå bra, är ju van att köra hästtransport. Det värsta är väl deras grindstolpar..

Jaja kul ska det bli och fint väder har vi beställt så vad mer kan önskas?

Ha en trevlig helg!

En efterlängtad ridtur

I tisdags tog jag och min vännina Lotta (så fint det lät), en ridtur på Oddur & Gustur. Det var mysigt med lite tjejsnack och egentid medans barnen sov trygga hemma hos sina pappor. (Nu lät det som om vi hade många barn med olika pappor..)
Jag hoppas detta var ett återkommande inslag i vår vardag, då dels det vore kul att börja rida lite igen, dels kul att träffa Lotta samt får hästarna och vi lite bättre kondis på köpet. perfekt!!


Oddur & Gustur är bra kompisar och pussas lite.

Spiderkillen

Jag kan förstå att lillebror blir rädd...


Lysekil, firande av Leo x 2 samt bröllop

I onsdags bar det av mot Lysekil med husvagnen. Tyvärr blev Leo åksjuk så det blev 5 stopp och resan tog nästan 7 timmar, men vad gör det?
Torsdagen spenderades vid stugan samt att vi åkt till ica och handlade inför Leo´s födelsedag.
På fredagen fyllde Leo 4 år och först åkte vi till Havets Hus och tittade på fiskar och annat skoj som lever i havet. Därefter blev det lunch och efter det den hett efterlängtade glasstårtan!



Fina tårtljus va? Köptes på Ica

Sen efter glasstårtan var det tyvärr dags för mig och J att lämna barnen hos farmor och farfar för några dagar. Såklart fällde jag några tårar medans barnen glatt skuttade in i farmor och farfars bil för en tripp till hamnen.

Resan till resö tog en timme och efter att ha ställt upp husvagnen fixade vi ordning oss för middag på Panget tillsammans med andra långväga bröllopsgäster. maten var verkligen supergod men i dyraste laget..

jag sov dåligt och vaknade flera gånger under natten och vid 8 men tvingade mig själv att somna om och vi gick upp 10.30, åt frukost och började locka håret.
Kl 14 skulle jag o j vara på plats eftersom J skulle vara bröllopsfotograf, så vi fick alltså se det vackra brudparet först av alla!! Själva vigseln var jättefin, den var ute på en brygga/terass och de hade otrolig tur med vädret.
bröllopsfesten var rolig och även nu supergod mat (från samma ställe).


Jag har knappt några bilder i min kamera eftersom J har alla andra.

På söndagen bar det av hemåt igen, J´s föräldrar hade tagit med sig barnen till Örebro så vi hämtade upp dem där vid 19 och åt middag innan vi åkte hem till oss.
Sen i går var det J´s födelsedag så jag och barnen tog bilen till Tuna Park för att äta lunch, glass och handla present. Vi handlade även på Coop tills kvällen och var på apoteket. Det är en riktig pärs att handla själv med barnen, de blir lätt livliga och springer kors och tvärs..



Lite muta...

Och sen var det äntligen dags för firande av Leo & J här hemma.

Leo fick ett självgående lok, en kickbike, pussel, spiderman på 4-hjuling, kläder och det bästa av allt: En spiderman dräkt! han bara älskar att skrämma sin bror med den..


Fler och definitivt bättre bilder har J i sin kamera och det kommer en bild på spiderkilen oxå senare.

Tack snälla mormor & morfar för den fina tårtan!

och Tack farmor och farfar för barnvakteriet några dagar och för den fina cykel Leo fick, bilder kommer även där!

Min älskling, samo J firades oxå igår men det var inte sådant ståhej om honom, han fick såklart några presenter han också. Puss och kram på dig!!

Ja så var vår helg, intressant va?

Rolig sång

Hos camilla hittade jag denna roliga visa:

Melodi: Den blomstertid som kommer

Den baddräkts tid nu kommer när magen är för stor.
Då valkar bara svälleroch celluiter gror.
Generad behåringlyfts fram i solen ljus.
Nej stranden verkar "boring"vi stannar inomhus.
De krav som sommaren ställerförstör vår ledighet
Vi sitter där och gnäller fy fan vad jag är fet.
Fast vem vill motionera när man hellst vill sitta still.
Nej låt oss revoltera vi tar en kaka till.

Håller med dig Camilla den var skoj!

Hemligheten som inte är någon hemlighet längre

Nu är inbjudningarna ute till vårt bröllop! Det ska bli så spännande!

Kram på er alla


Västkusten

I dag bär det av med huset på hjul till västkusten. Vi ska hälsa på barnens farmor och farfar men framförallt är anledningen att det vankas bröllop för Johans kompisar. Deras bröllop ska hållas på bryggan i resö så jag håller mina tummar för fint väder.
Under denna resa fyller Leo hela 4 år och vi kommer såklart att fira honom där i husvagnen men när vi är hemkomna igen firas han av övriga släkten.
Tyvärr ska jag o J åka rill resö redan på fredagen som är Leo´s födelsedag och det känns inte alls bra i mammahjärtat att behöva åka ifrån sin stora kille på självaste födelsedagen. Vi åker dock framåt kvällen men ändå...
Men det går nog ingen nöd på Leo som får ha farmor och farfar för sig själv..(ja nästan då) i någon dag. Detta blir dessutom första gången både jag och J är borta från killarna i 2 nätter i rad, spännande.

Men eftersom J ska fota brudparet och det tar 1,5 tim från Lysekil till strömstad så gar vi beslutat att det får bli så här. Fast jag kommer nog att fälla någon tår.
larvig man är va?...

kramis

Sundbyholmstravskola

Länken fungerade tydligen inte förra gången så jag gör ett nytt försök!

Sundbyholmstravskola

Bättre lycka denna gång! Tyvärr såg jag att de rätta svaren inte är upplagda än men det kommer säkert inom de närmaste dagarna.
Vinnarna står även i torsdagens program till travet.

Leo tackar sina vänner

Vi får tacka för alla fina presenter och allt trevligt sällskap på kalaset i går. Jag tror både barn och vuxna trivdes!

Fina bilder från dagen kommer senare!

Kramis

Tack alla

Jag vill tacka alla som kom på Travskolans öppet Hus den 9 maj. Det blev succé och jag tror vi hade över 80 besökare.
Ett särskilt tack till Lotta & Sonia som så galant skötte fikat, tipspromenaden, utdelning av lappar samt var strålande glada. TACK!

Tack också till övriga vänner som kom och hälsa på.

Om ni vill veta de rätta svaren på frågorna går ni in på www.sundbyholmstravskola.com


Kramis

Grattis Grattis

Grattis Janne på 30 års dagen och grattis Stefan på födelsedagen. hoppas era födelsedagar blir toppenbra!

Denna vecka har föst J sen jag varit hemma med Hugo som har haft feber men som mest hostar en massa slem, dock är han helt ok i dag men får nog ändå vara hemma i morgon med. Leo var sympatihemma i går men är åter på dagis i dag eftersom jag varit på sjukhuset och tagit prover.

Ska strax hämta honom och sen ska vi tre bege oss till den stora staden för att fira Stefan en snabbis.

Kram

Hällberga skola blir kvar

Japp i dag är vi överlyckliga, Hällberga skola blir kvar. Jippie!

Inte för att jag har några skolbarn än men tiden går fort och om 2 år ska leo börja förskoleklass.

Tiden har gått jättefort för nästa vecka blir Leo 4 år, vår stora kille! Och vår lilla killar blir 2,5 år inte illa det heller.

Kramis

I morgon smäller det

I morgon är det äntligen dags för Öppet Hus på Travskolan Sundbyholms Travbana.
kl 11 till 14 är alla välkomna för att prova på att köra häst, rida, borsta, sela, gå tipspromenad, fika och äta korv.

Bara vädergudarna är med mig, för det är jag värd, har slitit hårt för detta. Mitt mål är att det ska komma 30 pers.

Så hjälp mig att nå målet, kom till travbanan lördag 9 maj kl 11 till 14.

Vi ses!

Allt åter till det normala

Nja iallafall att barnen är tillbaks på dagis och jag har suttit framför datorn hela dagen och gjort en massa olika formulär och lappar tills på lördag så nu är pappers biten avklarad.
I morgon ska jag gå ponnyridning på ett barnkalas (eller jag , har två praktikanter som ska få motionera..)
Efter det ska jag fixa skyltar med P och pilar och börja städa lokalen.
Har även kontaktat tidningarna i dag och bett dem komma på lördag och fota alla glada barn som kör häst...
Sen har jag kontaktat tre första hjälpen företag för vi funderar på att ha en utbildning för ledarna innan lägren börjar nu i sommar. Har även ordnat med uppvisningsloppet på lördag och skickat iväg info till en tjej som anmält sig till läger i sommar.
Sen låg jag vaken till över 02 i natt och funderade på om man ska ha skåp eller plastbackar med deltagarnas kläder samt att man ska be föräldrarna fylla i en lapp med kontakt + allergi uppgifter som man sen har en pärm där ledaren snabbt kan läsa .
Ja ni, ni ser att jag tar min praktik på allvar.

Snart dags att hämta busungarna, den ena lekte med sitt bajs i morse (han tar själv av blöjan och kladdar), ja vad ska man göra om inte skratta ( och bli lite arg förstås..)

kramis

Öppet hus

Jag håller på för fullt inför öppet hus, fixar, fika, tipsfrågor, priser till tipspromenaden, muggar och papptallrikar och snart ska jag ge mig in på skyltar, P-skylt + några med pil på, det ska synas vart man ska.

Men mitt i allt är Hugo lite snorig så han har varit hemma mån och tisdag, i dag fick han följa med till banan och jag kollade statusen där. Måste städa inför helgen och sen köra dit en massa hästar.
På torsdag ska jag gå ponnyridning på ett barnkalas och sen är det hårtkörning som gäller på fredag, då ska allt handlas , vi ska fixa en sandlåda oxå till de mindre barnen och jag ska städa där nere.

Ska bli jättekul och jag hoppas det kommer många och jag får be till vädergudarna om åtminstonde uppehållsväder.

Nu ropar Hugo igen, ha det bra.
Kramis

Daftö bokat

Ja då är äntligen Daftö bokat och det var på håret att det fanns plats. Vi ska åka med Fam Gunnarsson och för att vi skulle få en hyffsad plats fick vi lov att komma dit olika dagar, de på lördagen och vi på söndagen. Annars fick vi stå långt ifrån piratlandet och skulle behöva gå över en väg. Men eftersom vi ska sammanstråla vid lysekil innan så går det bra så här.

Nu ska jag se mer på Humorgalan.

Kram

Härligt väder

Det har varit så fint väder hela veckan , det brukar ju annars behövas vinterjackor på Valborg men det var helt ok på kvällen.
I dag är det rena sommarvärmen fortfarande. Alla killarna (pappa, J, J, J & G) har öst o kört grus hela dagen under mammas hus som de har sålt men nu är det äntligen klara.
Jag, mamma & Elin har lekt med Leo, Hugo & kusinen Max. Vi har varit på Leo´s nya dagis och lekt en stund vilket killarna tycker är jätteroligt.
Nu är de hos Saga och hälsar på och vi ska strax fixa lite mat, det blir resterna sen igår för jag är så lat och orkar inte fixa någon mat.
Vi hade räknat med att gruset skulle ta fre + lör så nu får vi se vad vi hittar på i morgon. Målar fönster eller kapar ved? Eller hälsar på kompisar, vem vet?
Men allra först ska vi demonstrera mot nedskärningarna i skolan kl 11 - 11.30, samling 10,45 i stadsparken vid lekplatsen.
Hoppas vi blir fler än förra gången och till denna gång ska jag fixa skyltar som barnen kan hålla i.

Kramis

RSS 2.0