Höstblåsor...

På föräldramötet i torsdags sa de att det gick höstblåsor på dagis, och självklart fick H över 39,5 i lördags och L fick hög feber natten till söndag. Sen var de rätt pigga söndag dag men på em började febern komma. Måndagen ingen feber men allmänt gnälliga och trötta och självklart började H få blåsor på knäna och lite var stans.
Och i dag har L en på läppen och några runt munnen så båda killarna har fått vara hemma hos mig i dag och inte varit på sitt allra bästa humör precis...

Höstblåsor är tydligen vanlig i förskoleåldern och innebär feber och blåsor i och kring munnen, fötter och händer. Om man läser på nätet står det på ena sidan att det smittar, den andra att de kan gå till dagis, den tredje att de bara får det en gång i livet och den fjärde att det återkommer. och till sist kan det inte smitta till vuxna eller kan det det???
Blir inte klok på allt detta men de får vara hemma med mig i morgon ox så får jag se om det blir värre eller vad som händer.

Annars så var vi i örebro i helgen och hälsade på farbror M och L och lilla A samt barnens farmor och farfar men eftersom H fick hög feber bodde han i mitt knä större delen av tiden. Men vi hann med ett besök på Smultongården - ett underbart ställe där de säljer saker från Sia och andra inredningsprylar. Kostade på mig några hjärtan att hänga lite varstans..

Och så har jag hittat en drömaffär där jag hittat en jättefin kista och en fin kökssoffa jag gärna vill ha men de har stängt till 14/10 och då ska jag hänga på låset så kistan inte blir såld. Tänker inte avslöja länken dit ännu....

Kidsen och J kollar Rorri Racerbil -  nya favoritfilmen för tillfället. Ska hjälpa till att natta barnen för att sen kolla om det finns några fler jobb att söka.

Kram Kram


Musen fångad..

Äntligen satt den där, den fula äckliga musen i fällan, skönt! Bara den inte bjudit in sina kompisar...

Sitter här och har precis jobbat klart, får lov att jobba när barnen är på dagis men man hinner inte så mkt på 3,5 tim. Blir bättre nästa vecka då de ska återgå till 5 tim 3 dgr/v istället.
Har även fyllt i en massa intyg som ska till a-kassan, mycket pyssel när man blir arbetslös, fast jag är ju ändå bara deltidsarbetslös. Fick en handlingsplan på AF, man ska gå på en massa meningslösa möten, ringa och berätta vilka jobba man sökt etc. Jag frågade om det fanns någon kurs eller utbildning att gå men det fanns inga pengar till något sådant. Hon var mest inställd på att jag skulle få ett intyg fr min reumatolog att jag inte kan ta arbeten med tunga lyft eller monotoma arbeten, så att någon arbetsgivare kan få bidrag för att anställa mig. Men är inte målet att alla ska kunna arbeta heltid?  Men jag har iaf utbett mig om ett intyg från min braiga doktor, han är faktiskt superbra.

I dag var H lite ledsen när jag lämnade honom, men det gick nog över snabbt, de älskar verkligen att vara på dagis.
Och ikväll ska både jag o J gå på föräldramöte, mamma o pappa kommer och passar barnen en stund (mamma skulle då passa på att smita över till min grannes plommonträd...)

Sen i morgon kväll är det återigen dax för mig att vara själv med barnen, J ska på kräftskiva med sitt nya jobb. Sen på lördag ska vi åka till örebro och fira "farbror M" och hälsa på barnens farmor och farfar .

Nu ska jag väl göra lite nytta här hemma innan barnen ska hämtas.

Kram kram

Ovälkommet husdjur..

I morse när jag kom upp i köket så hörde jag hur det prasslade under diskbänken, men feg som jag är vågar jag inte öppna dörren utan jag började slå med sopborsten på dörren för att den skulle försvinna. Och först då kunde jag kika in i skåpet och se att den kalasat rejält där inne.. Men jag lämnade den åt sitt öde tills J kom hem.
Då när han öppnade skåpet satt den lilla rackaren precis innanför. J laddade fällan men musen var snabb att sno osten så nu hoppas jag på bättre lycka tills i morogn bitti.
Fast jag tänker inte ta bort den, fy alltså, möss är det vidirigaste jag vet, de är bara så äckliga.

Fast L & H springer dit hela tiden och skriker att de ska fånga råttan, L ska fånga den med sina superkrafter han har...

Annars så gick det faktiskt jättebra att lägga barnen i fredagskväll, efter BB så stängde jag av och sa att nu ska vi sova i mammas säng allihopa och efter lite protester gick det förvånandsvärt bra, efter 10-15 min sov de båda. Och jag tror de endast vaknade en gång var så vi var riktigt utvilade på lördagen.

Lördagen städade o tvättade vi lite innan vi åt lunch och sedan begav oss till C, A & A. Även P, S & T följde med. H & S somnade i bilen och sedan var det full rulle. Vi fick god mellis som C hade gjort själv, tack så mkt!

Sen på kvällen gick jag och barnen till P , S & T och åt gemensam middag eftersom våra respektive inte var hemma. Tyvärr var barnen inte så sams så jag gick hem efter maten för att sedan hämta hem papporna fr tåget.

Sen var det äntligen dags för E´s kalas, som L väntat och längtat efter henne, min tjej! Det var jättekul att träffa alla, tyvärr går det för långt mellan gångerna bara, men om 2 veckor är det dags för nästa kalas. Men då är inte E med familj hemma, då är de på underbara stränder men jag hoppas de tänker lite på oss andra iaf.

Det är lite komiskt att av oss "4 i kompisgänget" ska alla åka på en långresa inom detta år utom vi! Och tyvärr ser det inte ut som att vi kan hälsa på några heller då det strular med J`s gamla och nya jobb. Men nästa år ska vi komma iväg och då får de hälsa på oss istället!!

Nu ska jag gå och gosa lite med J.

Kram kram

Fredagskväll med Byggare Bob

Sitter här en snabbis nyss hemkommen från mina päron, vi har där ätit fr spicy hot tillsammans med min bror m familj, lille M är så söt!
Killarna sitter i soffan och kollar på byggare bob, jag tänkte trötta ut nån av dem så nån somnar i soffan så jag kan lägga dem i min säng istället, får se i morgon om det var ett smart drag..
Annars har jag varit på af, hämtat min ring och köpt en höstjacka som jag fick av min älskade sambo, tack J!
Sen vaf jag o barnen på travbanan och hjälpte till med ett jippolopp.

Nu blir det inte mer för denna gång, ska rapportera hur natten gick...

Kram Kram

Torsdagen är till ändo..

Jaha då var torsdagen strax slut då. I dag har jag passat söta E & M en liten stund medans deras mamma var på vc. Fick även en god lunch där innan det var dax att hämta mina charmtroll på dagis.
Och i dag hade det gått jättebra på dagis för H. L sköter sig som alltid exemplariskt.....not, personalen hade i dag lagt märke till att de gånger H var ledsen, var oftast L inblandad i.. Precis som hemma med andra ord.

Sen var S och lilla T och deras mamma här en stund och som inte det var nog kom S, lilla T och deras pappa senare på kvällen oxå, vad ska man säga om grannar??

I morgon ska jag till af och anmäla mig, hämta ut förlovningsringen som förhoppningsvis blivit lite större och ska passa mitt finger ett tag till. Sen efter att killarna kommit hem ska vi hjälpa mormor med hennes jippolopp nere på Sundbyholm, eller morfar får hålla ett öga på småkillarna och jag springer med en häst.

Sen så ser jag inte direkt fram emot fredag kväll då jag är ensam med två barn som vägrar sova någon annanstans än i sina egna sängar. Toppen tänker ni, men glöm då inte att de vaknar en 3 gånger per natt var och jag får agera jojjo mellan deras rum, great!

kram kram

Hostar & kraxar

Jaha, då sitter man här igen en stund. H sover och L kollar på cars, ska göra honom sällskap i soffan och vila lite så kanske hostan blir bättre och jag inte har ont i bröstet mer.

Tyvärr blev det inget läkar.sek. vik för min del, de tyckte inte jag hade tillräcklig kunskap i medicinsk terminologi, och det har jag ju inte heller men det var ett stort steg att få komma på intervju och få provjobba iaf.

Annars har jag jobbat och tvättat och pratat med a-kassan, pratat med C och pratat med reumatologen, tänk vad mkt man hinner på ynka 3,5 tim när barnen är på dagis.

C & jag ska åka till Ullared och shoppa julklappar och födelsedagspresener åt H snart någon gång, ska kolla när det går bussresor. 300:- kostar det, billigt med tanke på vad bensinen kostar i dag.

När

Söndag kväll...

Sitter här med huvudvärk och ett tryck över bröstet och tänker på helgen som gått och dagar som kommer.

Var ju på intervju i fredags och det gick väl bra förutom att jag inte kan programmet och de medicinska orden och att de minskat uppdraget från 5 veckor, 3 dagar/veckan till 4 veckor 2 dagar/veckan och eftersom man inte får stämpla upp känns det inte helt motiverat. Ska dock provjobba i morgon och se hur det går. Inte för att jag är lat och inte vill jobba utan att jag är i behov av pengar och vem är inte det???

Lördagen spenderades på Elmia och husvagnsmässa. J & jag hade lämnat barnen hemma och hade en stund för oss själva, fast helt själva var vi inte då vi hade grannen och en annan kille med oss, men ändå så var det mysigt att gå där hand i hand och pussas lite....Och så många fina modeller det finns, vill genast byta husvagn nu!! Fast det ska vi ju såklart inte göra..(inte än..)

I dag har jag som sagt haft ont i huvudet och nu på kvällen har det här trycket kommit över bröstet, får liksom kura ihop för att trycket ska försvinna. Annars har jag jobbat lite och sen har J klippt gräset och vi har fixat lite ute. Sen lekte barnen med S en stund och dagen avslutades med pizza. Sen var L arg o grinig mestadelen av dagen och han slocknade innan 20.00, rekord för hans del. H däremot är fortfarande vaken.....

En annan sak jag har reflekterat över att om man känner att ens trädgård inte är i bästa skick, gräsmattan lite lång osv är det bara att ta en tur i samhället och se sig omkring, då ser man att vår gräsmatta minsan är rätt ok iaf.

Nu ska jag borsta tänderna o lägga mig för att se om värken och trycket försvinner.

Förresten, Grattis E till de fina placeringarna med totton, och tack för att ni passade barnen igår, love you!

Kram kram


Nybörjare....

Jaha så var även jag igång med detta bloggande, är ju så kul att läsa andras och man blir sugen på att skriva några rader själv.

Sitter här i min ensamhet och har ont i halsen, småkillarna har jag lämnat på dagis, H´s 3:e dag när han blev lämnad och ska äta men det har gått superbra eftersom storebror är med och talar om för personalen vad lillebror vill och inte vill, H vill inte byta blöja och H vill inte ha haklapp, H vill inte leka med S...  Barn är allt bra roliga!

Håller på att tvättar och funderar på vad jag ska fylla mina dagar med innan jag hittar ett jobb som jag vill ha och där de även vill ha mig. Tur i oturen så har pappa blivit opererad så de behöver lite hjälp i stallet dessa dagar.

Jag ska ju även på intervju för ett kortare uppdrag i morgon, håller tummarna för att det går vägen!

Nä nu är det dax att göra lite nytta!

Kram så länge!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0